Областният управител подписа Акт 16 на санирания бл. „Строител” в Тетевен

Областният управител Ирина Митева положи подписа си под Акт 16 на първата сграда в Тетевен, обновена по Националната програма за енергийна ефективност. Документът удостоверява, че обектът е изпълнен по всички правила и се въвежда в експлоатация. Своето одобрение дадоха още кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, Началникът на РСПБЗН-Тетевен – инж. Николай Христов, управителят на Сдружението на собствениците „Строител“ – Людмил Павлов, инспектор отдел ДЗК – Теменуга Ангелова, Консултантът (Строителен надзор) – инж. Иван Георгиев и Строителят – Любомир Генов.
С подписването на документа, Блок „Строител“ вече официално е първата жилищна сграда, която е обновена по програмата за енергийна ефективност в община Тетевен. По сградата бяха извършени ремонти дейности като: подмяна на дограма (прозорци, врати, витрини и др.), топлинно изолиране на външните ограждащи елементи (външни стени, покриви, подове), цялостен ремонт на покрив и др. Изпълнението на мерките по програмата ще допринесат за: намаляване на разходите за енергия и подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите.
В момента тече и санирането на още четири блока, които са почти завършени, а по други три сгради, вече одобрени, се очаква да започнат строително-монтажни дейности.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com