Областният управител гост на учредяването на ново читалище в Ловеч

Областният управител инж. Светослав Славчев бе сред гостите на учредяването вчера на най-младата културна институция в Ловеч – Народно читалище „Изкуство – 2022 г.”. Той пожела успех на инициаторите и изрази увереността си, че наред с останалите читалища и новото има своето място и в бъдеще ще покаже добрите си резултати. „Още в първите минути на работната ни среща с инициаторите разбрах, че те имат нови идеи и нови мечти. Читалищата имат своето място в живота ни. Виждам, че след повече от 30 години демокрация българските ученици са все по-малко родолюбиви. И е дошло времето с доброволен труд, както някога, да направим всичко възможно идеите на младите хора да се реализират”, каза областният управител.


Създаването на НЧ „Изкуство – 2022 г.” е по инициатива на четирима преподаватели: Росица Тодорова, Мирослав Стоянов, Доротея Динкова и Вергиния Христова. Всички те бяха избрани за членове на настоятелството, за председател общото събрание определи Мирослав Стоянов, а петият член на органа е Албена Йончева от Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев”. Празник на читалището ще бъде 15 април – Световен ден на културата и изкуствата.


Работата на културната институция ще стартира със занимания по приложни изкуства за деца, работа с дрон, фотография, ще има и латинотанци, театрална школа, дамска вокална формация.

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com