Областният управител бе на официалното откриване на рехабилитирани обекти в Затвора в Ловеч и Троян Областният управител Ирина Митева бе на официалното откриване на рехабилитирани обекти на Затвора в Ловеч и Троян, съобщават от Областна администрация.

Инвестицията и на двете места е по норвежка програма с проект на Министерство на правосъдието „Подобряване на стандартите в затвори и арести чрез ремонтиране на инфраструктурата, за да се осигури зачитане на човешките права”. Общият бюджет на проекта е 13,8 млн. лв, 100 % безвъзмездна финансова помощ от страна на Норвежкия финансов механизъм.
Дейностите включват реконструкция, строително-монтажни работи, доставка и монтаж на оборудване в затворническите общежития в с. Дебелт и Разделна, затвора в Сливен, СБАЛЛС Ловеч, корпуса на затвора в Ст. Загора, кухнята към затворите в Бургас, Троян и Ловеч, следствения арест в Шумен, както и учебния център към Главна дирекция „Изтърпяване на наказанията” в Плевен.
В затворническото общежитие в Троян инвестицията е 396 933 лв. Извършен е ремонт на кухнята, санитарните помещения и парната инсталация.
В Ловеч е ремонтирана и преоборудвана кухнята, а вложените средства са 429 400 лв.
На събитието гост бе и първият секретар на норвежкото посолство у нас Карина Екорнес.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com