Нови специализирани автомобили се включват в сметосъбирането в община Ловеч

Връчени бяха ключовете на новите специализирани автомобили за сметосъбиране, както и на неотдавна дарените от Ерфурт леки коли на община Ловеч. Това стана на 27 юни 2022 г. в двора на Бившата казарма в присъствието на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.


Двата нови специализирани  автомобили за сметосъбиране са закупени на обща стойност  400 000 лева (без ДДС) и имат гаранция 24 месеца. Новите автомобили са марка BMC TUGRA 2032, произведени по английски патент, дизел, ЕВРО 6,  двигател  6700 кубика. Обслужват се от водач и двама работници. Обемът за отпадъци е 16 куб. м, работят с всички видове контейнери. Георги Иванов, представител на фирмата-доставчик, обясни, че това е най-доброто на пазара като отношение между цена и качество.


Извършено е предаване – приемате на колите от  специална комисия и е установено пълно съответствие между спецификацията на поръчката и доставката, което е отбелязано в протокол. Предстои обучение на работещите с новата техника.


„Обновяването на автопарка за сметосъбиране по селищата на общината беше крайно необходимо предвид амортизираните стари камиони, които често аварираха и ни принуждаваха да чакаме месеци, за да се намерят части. Наложи се да се обръщаме за помощ към външната фирма, която почиства града, да поеме и населените места. Сега ще изпълняваме дейността по почистване по-добре и в график, ще се работа с три камиона“, каза кметът Корнелия Маринова. Тя  връчи ключовете на Цветелин Цанов, управител на Комунална дейност“.


Заместник- кметът Венцислав Христов пък пое ключовете на леките автомобили Пежо 208 и VW UP.  Единият автомобил ще обслужва социалните домове, а другият ще направи по-мобилни служителите на „Контрол и сигурност“. На събитието присъства и заместник-кметът Даниел Колев.


Община Ловеч, пресцентър


27.06.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com