Не на наркотиците, казва Ивайло Захариев в постановката „Спасителят“ По покана на Общински съвет по наркотични вещества към Община Ловеч, на 30 март в града ни гостува театрална формация „Улична банда” – София

teatre 2Тя  представи пред ученици от ловешките училища спектакъла „Спасителят“, с автор Валентин Балабанов.
Театралната постановка е създадена в рамките на образователна програма „Анти дрога“, със съдействието на Национален център по наркомании и с подкрепата на МОН. Насочена е към младежката аудитория, с цел превенция на употребата на психоактивни вещества.
Чрез средствата на театралната игра, на зрителя се показва нелеката история на едно момиче на 18 години, което е станало наркозависимо по най-прозаичния начин – да опита, да не бъде различна от другите….В представлението се разказва и за безкрупулността на наркопласьорите – за тях чуждия живот няма стойност, а трагедията на героинята Нели и такива като нея са само средство за нови доходи. Дори любовта и приятелството на случайно попадналия в ситуацията Спас, не са в състояние да измъкнат Нели от лапите на наркомафията.
В „Спасителят“ участват артистите Ивайло Захариев, Вера Среброва, Сребрина Христофорова и Валентин Балабанов.
След самия спектакъл Ивайло Захариев проведе дискусия с младежите по темите на представлението. Актьорът е граждански ангажиран с проблемите, свързани с превенция на наркоманиите и подкрепя много инициативи за ресоциализация на зависими младежи.
„Животът е толкова хубав, колкото му позволим да бъде!“ Антоан дьо Сент Екзюпери
инж. Нели Патаринска
Секретар на ОСНВ Ловеч

 

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com