На 1-ви ноември от 18.00 часа в галерия „Серякова къща” в гр. Троян се открива Традиционната есенна изложба

На 1-ви ноември от 18.00 часа в галерия „Серякова къща” се открива Традиционната есенна изложба на Дружеството на троянските художници.


Тази година тя ще премине под знака на Деня на народните будители.


В нея се очаква да видим последните творби на троянските художници, а новото ще са произведенията на новоприетите в сдружението членове, които не са излагали до момента в галерията.


Също по традиция, изложбата се открива с джаз концерт на трима музиканти – Павел Терзийски, Александър Логозаров и Борис Таслев.Павел Терзийски е уникален творец в областта на изпълнителските изкуства и отличаващ се вокалист на софийската джаз и експериментална сцена. Използва гласа си като инструмент, чрез който постига ефекта на перкусионни, духови и електронни инструменти.


Автор е на албумите „Elements“, „The Little Tailor“ и ‘Voicewalk“, както и съавтор на албума „Settlers“ заедно с Александър Логозаров.


Част е от сдружението на независими творци „Big Banda“.


Александър Логозаров е китарист и автор на музика в сферата на джаза и импровизационното изкуство. Завършва консерваторията в Гронинген, Холандия, където негови ментори са някои от големите имена на местната и Ню Йорк сцена. Свири и издава собствена музика с групата си Space Kadillak, с проекта му с Павел Терзийски, както и е съавтор в дебютния албум на “Лилия Илиева и Минимум квартет”. Като лидер или гост, Александър е сред най-активните творци на родната клубна и фестивална сцена. Гостувал е в троянската галерия многократно.


Борис Таслев (контрабас) е изпълнител, активно присъстващ на музикалната сцена. Свири и записва с Ангел Заберски, Христо Йоцов, Антони Дончев, Милица Гладнишка,  Димитър Льолев, Милен Кукошаров, Михаил Йосифов,  както и със състави за кубинска и афро-перуанска музика. Член е на оркестъра за народна музика на БНР.


Родната сцена и публика познава Павел Терзийски и Александър Логозаров като едни от най-своеобразните и ярки музиканти на своето поколение. Творческият им път е относително контрастен. Павел е вокалист познат със страстта си към електронната музика и свободната импровизация. Александър е посветен на джаз традицията, но и на редица стилови превъплъщенията на електрическата китара. Начало на тяхната колаборация дава желанието им да излязат от собствените си рамки и резултатът идва по-скоро от очакваното. По време на Ковид локдауна в началото на 2021 двамата фокусират цялата си творческа енергия върху композирането, записите и обработката на Settlers – техния пръв общ албум. Сами определят съдържанието му като “по малко от всичко, което харесваме като меломани”. На 1-ви ноември в галерия „Серякова къща” ще имаме удоволствието да чуем проекта в камерен вариант, като към Павел и Александър се присъединява един от ярките контрабасисти в България – Борис Таслев.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com