Националното състезание по математика за ученици  събра в Ловеч най-младите и устремени математически таланти

Националното състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки на средни училища с чуждоезиков профил събра в Ловеч най-младите и устремени математически таланти. Да се обединим около добрите новини в образованието – това бе основното послание, което излъчиха официалните лица по време на събитието.


За откриването в Ловеч пристигна заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова и депутатът от ПП ГЕРБ Иван Миховски. Националното състезание по математика се провежда под патронажа на кмета Корнелия Маринова и се организира от Министерството на образованието и науката, съвместно с Регионалното управление на образованието.


Откриването на състезанието стана в Ловчанското читалище „Наука – 1870“ с изпълнение на Общинския духов оркестър пред входа на читалището и художествена програма в салона.


Поздравления поднесоха кметът Корнелия Маринова, депутатът Иван Миховски, зам.-министър Таня Михайлова и Еленко Начев, началник на РИО -Ловеч.  Последният съобщи и състава на националната комисия, определена със заповед на Министъра на образованието и науката. Тя е с председател доц. д-р Христо Ганчев от  ФМИ при СУ „Св. Кл. Охридски“ с членове доц. д-р Симеон Замковой от ФМИ при СУ „Св. Кл. Охридски“, доц. д-р Асен Божилов от ФМИ при СУ „Св. Кл. Охридски“, проф. дмн Емил Колев от          ИМИ при БАН, Еленко Начев        началник на РУО – Ловеч, Татяна Ичева от РУО – Ловеч, Кохар Морарова      от ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ Варна и Иван Георгиев от Първа АЕГ, София.


В състезанието участват  около 250 ученици от различни училища в цялата страна. За първи път има и ученици от Калиш, Полша. Тази година домакин е община Ловеч и ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“. Националното състезание дава възможност за изява на ученици със задълбочен интерес в математиката, но е и атестат за преподавателите и стила им на работа.


По-рано през деня зам.-министър Таня Михайлова  бе приета в кабинета на кмета Корнелия Маринова в присъствието на Ваня Събчева,  областен управител, и Еленко Начев, началник на РУО – Ловеч. Кметът връчи на госта плакет с образа на Покрития мост. По-късно зам.-министър Таня Михайлова получи и почетния знак на РИО – Ловеч, както и почетния знак на СБА.


Таня Михайлова  присъства на представянето на мобилно приложение на Съюза на българските автомобилисти „Велошампион“ в СУ „Св. Климент Охридски“. След това посети няколко ремонтирани училища и детски градини в града и кв.“Гозница“. В ППМГ пък се проведе среща с директори и учители по математика, информатика и природни науки.


Специален светлинен поздрав бе излъчен вечерта върху скалите на Стратеш. Той гласеше „Община  Ловеч пожелава успех на националното състезание по математика“.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com