Национална конференция „По-близка Европа“ ще се проведе на 30 ноември

На 30 ноември 2021 г., от 10:30 ч., ще се проведена национална конференция, като заключително събитие по проект „ПО-БЛИЗКА ЕВРОПА: Отворена платформа за граждански инициативи – CEOPCI“, изпълняван на територията на община Ловеч от бенефициент Сдружение „АСОРИ“, в партньорство с Асоциация на Българските Градове и Региони – АБГР и община Ловеч.


Конференцията ще се проведе онлайн, с отворен достъп, давайки възможност за включване на  всички заинтересовани организации и граждани и ще представи постигнатите резултати и създадената социална иновация в изпълнение на проектните дейности.


Линк за достъп до събитието:


https://bit.ly/CloserEurope


По време на събитието Асоциацията на Дунавските общини и чуждестранни организации, изпълняващи сходни проекти, ще представят успешни практики за включване на гражданите в политиките на сближаване на ЕС.


Форумът предвижда отворена дискусия за възможното прилагане на различни европейски граждански инициативи в българските общини.


Представители на Асоциацията на българските градове и региони – 55 общини от цялата страна, са поканени за участие в събитието.


Основните дейности по проект „По близка Европа – отворена платформа за граждански инициативи – CEOPCI“, изпълнени досега са:


         Реализирано проучване за информираността на гражданите относно политиката на сближаване на Европейския съюз, с фокус върху бъдещи инициативи за финансиране от ЕСФ (Европейски Социален Фонд) и КФ (Кохезионен Фонд), насочени към опазване на околната среда, подобряване на транспортната свързаност и интегрираното развитие с други общини в България и готовността на гражданите да се включат в реализирането им;


         Изградена онлайн платформата Lovech Lab Open Space, за отворен дебат, предложения и действия, целящи да повишат гражданското участие в  прилагане на политиките за регионално развитие на ЕС.


         Анализирани и приоритизирани проблеми за решаване на територията на община Ловеч, отразени на интерактивна карта на местните предизвикателства, качена на платформата Lovech Lab Open Space (www.lovechlab.eu)


         Обявена публична покана за набиране на граждански инициативи през отворената платформа Lovech Lab Open Space, с цел осигуряване на чиста природна среда за отдих и туризъм и облагородяване на малките населени места в община Ловеч. По поканата бяха подадени 19 предложения, от които 6 са финансирани с проектни средства, а останалите инициативи – с общински средства, поставящи началото на общински Фонд за подпомагане на граждански инициативи за опазване на околната среда.


Проект „ПО-БЛИЗКА ЕВРОПА: Отворена платформа за граждански инициативи – CEOPCI“, споразумение за безвъзмездна помощ за действие с множество бенефициенти за Политиката на Сближаване № 2020CE16BAT116 се финансира от ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ, чрез ДИРЕКЦИЯ РЕГИОНАЛНА И ГРАДСКА ПОЛИТИКА, по Изграждане на административен капацитет и програма Изпълнение II, Подкрепа за участието на гражданите в прилагането на Политиката на Сближаване.

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com