Народният представител Антон Долапчиев се срещна с кмета на троянското село Добродан Народният представител Антон Долапчиев се срещна с кмета на троянското село Добродан Марияна Троанска

долапчиев добродан1Заведе го при нея сигнал за за проблемно приемане на безплатната цифрова ефирна телевизия на територията на селото, където в момента гледат едва четири канала, макар че при навлизането на цифровизацията миналата пролет там покритието беше 90 %. Сигналът вече е изпратен и до Комисията за регулиране на съобщенията.
В разговора Троанска повдигна редица още проблеми на Добродан. Един от тях касае масово селата – горската мафия и съсипаните от тежките камиони на дърводобивните фирми пътища. Тя поиска корекция в закона, която да облекчи кметствата, особено при издаването на разрешенията за достъп. Сериозен е още проблемът с купола на местната църква, покривът тече, унищожават се стенописите. На първо време са нужни 5000 лв за ремонта на купола, които Троанска ще търси от дарители. Като цяло трябват към 20 хил. лв, затова кметът на Добродан ще се обърне и към Комисията по вероизповеданията за подкрепа.
долапчиев добродан3От ремонт се нуждае и читалището в селото – покрив и смяна на дограма, то обаче е държавна собственост и от общината отказват да се погрижат за него.
Троанска очаква до дни отговор от ПУДООС по внесения проект за създаване на детски кът за най-малките, място за спорт на по-големите и зона за отдих на най-големите на стойност 9964 лв. Тепърва предстои, за да се надгражда този проект, търсене на средства и за детска площадка, и за фитнес площадка на открито, и за пешеходна пътека пред дома за стари хора.
Големият проблем на Добродан обаче се оказва откраднатият въжен мост над река Осъм, който десетилетия е бил прекият път към селото от разклона на пътя Ловеч – Троян, и сега поради липса на редовни автобуси, които да влизат в селото, хората вървят повече от 4 километра пеша. Това обаче може да реши само държавата.
Антон Долапчиев пое ангажимент пред Троанска да съдейства с възможностите си на народен представител за разрешаване на някои от тези проблеми. Двамата се споразумяха след месец да проведат повторна среща, на която да присъстват всички кметове и кметски наместници от община Троян.

долапчиев добродан2

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com