Направиха първа копка на проекта за реконструкция на общежитието в кв. „Гозница“ в Ловеч


Първа копка на проекта за реконструкция на общежитие в кв. „Гозница“, Ловеч, бе направена на 11 юни от кмета на Община Ловеч, Васил Дунев, от Ванков –Дунев ООД, изпълнител на СМР, и инж. Кънчо Паскалев, строителен надзор.


Проектът Изграждане на социално жилище за настаняване на уязвими групи на територията на кв.Гозница, гр.Ловеч“  е финансиран по Приоритетна ос 1 на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и е на стойност близо два милиона сто и тридесет хиляди лева, като СМР е 1 977 254,29 лева с включено ДДС. Изпълнител на строителните работи е фирма „ВАНКОВ-ДУНЕВ“ ООД –Плевен, 11 месеца ще продължи ремонтът от датата на първата копка.


Резултатът ще е 49 на брой социални жилища за настаняване на уязвими групи от населението на Община Ловеч. По-точно това са три двустайни апартамента за хора в неравностойно положение на партерен етаж, 36 двустайни апартамента, пет тристайни и пет четиристайни апартамента. Те са за бездомни хора, за живеещи в много лоши битови условия, самотни родители с деца, многодетни семейства, деца с влошено здраве и увреждания, хора в риск от бедност и социално изключване.


„Всичко това става в кв. „Гозница“, който в последно време е място на сериозни строителни интервенции. Там приложихме мерки в Детската градина, физкултурен салон в училището, правим улица „Янтра“, водния цикъл на градаи това е част от цялостната политика на общината за благоустрояването на квартала“, каза кметът Корнелия Маринова на всъпителната конференция, която се състоя по-рано в общината. Ръководителят на проекта инж. Веселина Нановска представи подробно какви дейности предстоят и отговори.


По време на церемонията на строителния обект на „Дълбок път“ водосвет отслужи отец Любомир Казашки.
Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com