Най-новият спектакъл на Ловешкия театър „Дон Кихот” беше посрещнат с аплодисменти

Най-новият спектакъл на Ловешкия театър „Дон Кихот” беше посрещнат с аплодисменти от публиката. Премиерата на 15 юни 2022 г. показа един нетрадиционен подход към класическия роман на Сервантес. По този повод кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която беше в залата, изпрати кошница цветя и поздравителен адрес до създателите на спектакъла. Той беше прочетен на финала от сцената от директора на театъра Биляна Петрова. В посланието се казва:


„Вече четири века човечеството разчита смисъла и примера на великата двойка Дон Кихот и Санчо Панса,  Сега с това се е заел и нашият театър, навярно за да открие във всеки един от нас онази частица лудост и чист идеализъм, без които животът ще е сив и скучен. И само с тяхна помощ човек има сили да се изправи достолепно срещу вятърните мелници и вражеските армии, без страх и с Божия помощ. Нека поздравим творците за смелостта и таланта да пресъздадат вечната битка между полета на човешкия дух към съвършенство и приземяването му в грубата реалност. И да помним завета на Дон Кихот, че свободата е най-висшето благо!“


Спектакълът беше изгледан и от председателя на Общинския съвет Петър Цолов, от областния управител Виктор Стойчев и други официални лица.


Спектакълът „Дон Кихот” е под режисурата и адаптацията на Кристиана Бояджиева. Участват актьорите Боряна Бабанова, Георги Грозев, Диана Спасова, Йордан Петков – Дуньо, Явор Костов – Яша и Янислава Линкова. Сценография и костюми – Кирил Наумов, музика – на Мартин Костакиев, фотография, плакат и мултимедия – Драгомир Димчев.


Община Ловеч, пресцентър


16.06.2022 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com