Над 566 хиляди лева са платени на регистрирани фирми в Ловешкия офис на НАП по програмата за подкрепа с оборотен капитал

Одобрените кандидати ще получат покана от НАП за участие в процедурата при новите условия


На 70 фирми, регистрирани в Ловешкия офис на НАП са платени по програмата за подкрепа с оборотен капитал над 566 хиляди лева. В национален мащаб от НАП са платени над 64 милиона лева на 5 440 дружества, засегнати от противоепидемичните мерки. Частично одобрение са получили 3 фирми, а откази са постановени за 33 кандидати, които не са отговаряли на изискванията за отпускането на помощта.


Подкрепата с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси ще продължи през месец март, съобщават от приходната агенция. Одобрените кандидати ще получат уведомление от НАП за участие в процедурата при новите условия, утвърдени от изпълнителния директор на НАП, със Заповед № З-ЦУ-372/02.03.2021 г., публикувана в рубриката „Подкрепа чрез оборотен капитал“: https://nap.bg/page?id=811. Те ще трябва да представят допълнителна информация за оборотите си за месеците февруари и март 2021 година, в случай че не са осъществявали дейност заради въведените със заповед на здравния министър противоепидемични мерки. На всяка от компаниите, която одобрена на първата фаза на Програмата, ще бъде изпратено уведомление, като с него ще бъде поставен   срок от 7 работни, в който да се добавят данните за оборотите за преустановените  дейности в периода февруари и март 2021г. Участието в новата процедура, без одобрение на подадено заявление и  изпратено уведомление от НАП, не е възможно.


За информация: Радосвета Коева


Тел: 068 685 144

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com