Млад кмет за един ден в Ловеч беше Михаела Щрегарска от ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“

Целта е младите хора да се запознаят отвътре с дейността на Община Ловеч, какви и как се решават проблемите. Кметът Корнелия Маринова разказа подробно за различните ресори на своите заместници, както и за отговорностите на кмета. Отдели внимание на разделението на властите, на ролята и отговорностите на Общинския съвет. Учениците поставиха въпроси като за състоянието на кошчетата за отпадъци на алеята „Баш бунар“. Оказа се, че в момента те са събрани за ремонт, тъй като са счупени от недобросъвестни минувачи. Така възникна големият въпрос за отговорността на всеки гражданин да пази общественото имущество като свое, да се грижи за околната среда и новопостроените детски площадки и другите съоръжения.


След това титулярите и тяхната млада смяна влязоха в работен ритъм по текущи проблеми. В края на „работния“ ден всички отново се събраха в приемната на Бароковите къщи. Учениците споделиха с какво са се запознали, върху какво са мислели и действали. Нашето желание е бързо да растете, да сте умни и възпитани, за да бъдете достойната ни смяна, каза кметът Корнелия  Маринова. Разкажете на своите приятели какво сте видели днес, пожела още кметът.


След това младите управленци  получиха книгата „Ловеч – град на професорите“, по една значка на Община Ловеч и други сувенири, за да помнят този ден, в който са управлявали институцията.


Събитието се проведе за девета година от сдружение „Екомисия 21 век“ в партньорство с Община Ловеч  под името  „Млад кмет за един ден“. По принцип инициативата е посветена на Деня на младежкото самоуправление и Деня на Европа – 9 май.Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com