Митрополит, председател на Общински съвет и кмет поздравиха онлайн Ловеч за Празника 11 май

Митрополит Гавриил, председателят на Общинския съвет Петър Цолов и кметът Корнелия Маринова поздравиха онлайн гражданите на Ловеч от парка на Езиковата гимназия по повод Празника на града 11 май. Нетрадиционната изява стана вечерта в понеделник и бе последвана от светлинния спектакъл „Звук и светлина“ върху стените на Ловешката средновековна крепост.


Форматът на поздравлението се наложи поради противоепидемичните мерки заради пандемията. Участниците спазваха социална дистанция и затова решиха да не организират масови прояви.


Като представители на духовенството, на местната законодателна и изпълнителна власт, всеки един от тримата намери топли и сърдечни думи, за да подкрепи гражданите:


Митрополит Гавриил:


„Днес е денят на светите братя равноапостоли Кирил и Методий, които са дали целия си живот и всичките си сили, за да дадат бъдеще на народа. Ние в Ловеч много тържествено в новия храм отслужихме Света литургия, където се помолихме Господ по молитвите Светите равноапостоли, да дарува на България успех, да избави населението от всякакви епидемии и болести. Благодарим за това, че България може би беше единствената страна, която не затвори църквите, ние се молихме в тях и виждаме, че от нашите молитви има полза“.


Петър Цолов:


„Надявам се с труд и с Божия помощ да преминем през това премеждие, без да бъдем засегнати. Наложи се Общинският съвет да работи при особени условия, с изнесени сесии. Красивото беше, че особените условия ни дадоха разума и силата да надскочим партийните и човешките си пристрастия и да се замислим кое е най-полезното за гражданите на Ловеч. Общинският съвет прие решения, за които имаме основания  да се гордеем, които са в полза на дребния и средния бизнес, в полза на гражданите, решения, които в трудно време облекчават живота на хората.“


Корнелия Маринова:


„Изказвам голяма благодарност към гражданите. Вие се справихте успешно с най-тежкото.  Най-добрият показател за този успех е, че до сега нямаме нито един доказано заразен в общината. А нашата болница лекуваше успешно хора от други общини. Това, което изживяхме, беше силен медицински и социален шок. Вредите, които понесохме – в най-общи линии са ясни. Пред нас като Община стоят преди всичко икономически проблеми, с които ще се борим. Ще са необходими много сили и вяра. Затова сме тук! Защото гимназията е символ на младостта. Символ на надеждата, на пролетното цъфтене.“


Преди обяд кметът Корнелия Маринова и председателят на Общински съвет Ловеч Петър Цолов присъстваха на Света литургия в новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“. Празникът на Ловеч обаче премина с поредица онлайн предавания. Сред тях бяха разговор в  Общинско радио Ловеч и чрез ФБ страницата на Общината с Юлияна Цанева, директор на библиотеката,  и с Марина Колева, директор на Център за подкрепа за личностно развитие – ОДК Ловеч.


Имаше специални изпълнения на музикални колективи, също във ФБ. Участваха Общинският духов оркестър с ръководител Тотко Рогашки, както и едночасов концерт от песни и танци на НЧ „Бяла Анаста – 2016“, изнесен на сцената в крепостта. Изявите бяха в режим на спазване на всички здравни мерки.


На 11 май беше качен в канала на Община Ловеч в Ютюб разговор с известния лекар проф. д-р Николай Райнов, който изпрати поздрави от Аугсбург, Германия.  


Виж тук https://www.youtube.com/watch?v=IFyrhGrHKck&feature=youtu.be


Виж и следните адреси:


 https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Officialhttps://www.facebook.com/lovech.municipality


Община Ловеч, пресцентър


12.05.2020 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com