Митко Кърнев пред Ловеч Нюз: Очаквайте най-доброто от „Легендите”, два часа качествен рок!

13115709_1057116944334588_112307537_nРоден е през 1974 година в София. Първите си музикални изяви прави през 1994, когато Илия Кънчев го взима за китарист в група Импулс. С Кърнев в състава си, групата издава албума „Лошо Гадже“. След това за кратко е член на група „Сленг“, работи като гост-музикант с Ани Лозанова и Дони и Момчил, докато през януари 1999 заедно с певецът Дичо Христов създават „D2″. Митко е основен композитор на групата. Той е автор на хитовете: „Ледено момиче“, „Не мога да спра да те обичам“, „Аз и ти“ и „100 години“. През 2006 китаристът е принуден да смени вокалиста на групата с Деян Каменов, участник в риалитито Star Academy, тъй като Дичо напуска групата. С новия вокалист групата записва албума „6″, а също така излизат песните „В съня“ и „Секс, лъжи и музика“. Музикантът е привърженик на „Ботев“ (Пловдив). Още от малък свири с лявата ръка и ползва специално направени по поръчка инструменти. Дни преди концерта на „Легендите“ в Ловеч разговаряме в искрен разговор за това какъв човек е Митко Кърнев

– Твоето семейство ли те насочи към музиката?
– Баща ми беше музикант и от малък отраснах с музиката, но конкретният ми интерес възникна по-късно, вече когато бях тийнейджър. Тогава съвсем естествено избрах да бъда музикант.
– Мислил ли си да пишеш музика и за други изпълнители?
– Случвало се е, но се чувствам по-добре когато пиша музика за D2.
– Какво дете беше Митко Кърнев?
– Бях от една страна пълен отличник, а от друга нещо като побойник. Интересувах се и от техника.
– Ловеч стана известен преди години с рок концертите на световно ниво. Какво сте подготвили за публиката в люляковия град?
– Нека вашите съграждани очакват най-доброто от „Легендите”, два часа качествен рок!
– Кога и дали може да го очакваме албум от Легендите?
– Мислим скоро да запишем едно парче, после ще видим.
– Трудно ли се намира финансиране за подобен род проекти, като Легендите?
– Финансиране се намира трудно, но за нашия проект успяваме. Тук е мястото да благодаря на Първа Инвестиционна Банка – един от нашите големи партньори.
– Има ли друга форма на артистична изява, в която да ти се иска да се потопиш, а още да не ти се е отваряла тази възможност?
– Миналото лято си позволих да вляза в актьорска роля за един от клиповете на D2 – песента „Заедно”. Май се получи нелошо
– Освен турнето на групата, предстои ли нещо друго значимо в близкото бъдеще?
– Имаме концерти и с „Легендите”, и с D2, явно ще е концертно лято!
– Какво ще пожелаеш на феновете от Ловеч, който очакват с нетърпение датата 10.05.2016 г.?
– Пожелавам им много здраве, както и незабравимо прекарване на нашия концерт!

Екипът на Ловеч Нюз благодари на Георги Тодоров за съдействието при организацията на направата на интервюто!

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com