Минчо Казанджиев с въпроси към Иво Райнов относно сметосъбирането Бившият кмет Минчо Казанджиев публикува интересно обръщение в профила си във Фейсбуук този следобед

Дълго време търпях нападките на г-н Райнов към мен и опитите да очерни името ми. Но всяко търпение си има граници. Днес, както и всеки ден, мога отговорно да заявя, че това, което съм сторил в целия си смислен живот и най-вече през последните 12 години, ми дава основание да се гордея. Където и да мина в града и селата ни, има направени реални, видими неща от мен и моя екип. Бих се радвал и г-н Райнов да сподели поне едно нещо, направено от него, поне едно предложение в качеството му на общински съветник, свързано с развитието на града.

Повод да седна зад компютъра днес е последното му писание ”Дойде ли краят на далаверите с ловешкия боклук”, в който отправя критики към мен и една от големите ловешки фирми без никаква конкретика. Но това е характерно за него. Да хвърля обвинения към конкретен човек, да го омаскари, без конкретни данни и факти, пък той да доказва, че няма сестра.

Затова питам, когато е писал тези пасквили, поинтересувал ли се е:

– Какви са цените за депониране на отпадъците в цялата страна? Ще Ви кажа – между 15 лв. и 30 лв. на тон. В Ловеч тя е 19,40 лв. на тон и е една от най-ниските в страната /проверете София, Силистра, Пловдив и други градове/.

– Знае ли как се определя цената на услугата и от какви фактори зависи?

– Проверил ли е как е подготвена и проведена процедурата за тази поръчка?

– Каква е тежестта на цената и каква е тежестта на техническите изисквания? – Това ще е от полза при проверката на очакваната процедура за депото за следващия период. В сегашната процедура цената е с тежест 60%.

– Знае ли, че провеждането на тази процедура е извършено при участие и контрол на представители на Министерство на правосъдието, КЗК и други държавни институции?

– И не на последно място, като общински съветник е имал както правото, така и отговорността да следи всички действия на администрацията, в това число и тези процедури. В качеството си на такъв е можел да изиска цялата документация, както и последващите документи по дейността на оператора на депото, за да се увери дали има далавера, или не? Направихте ли го, г-н Райнов? Защо чак сега коментирате тази тема?

Ясна ми е целта на това, което иска да постигне. Но искам да уверя всички хора, които ми вярват, а те, слава Богу, не са никак малко, че аз ще защитя името си там, където трябва. Надявам се да бъда разбран добре. Хубаво е обаче всички като г-н Райнов да си дадат ясна сметка, че с подобни писания петнят не само мен персонално, не само фирмите, които нападат, но и доброто име на нашия град – на Ловеч.

Г-н Райнов, готов съм да се срещна с Вас пред нашите избиратели, за да изложим тезите си и фактите в един откровен диалог помежду ни, за да преценят кой е крив и кой е прав.

Честит Тодоровден и да Ви е честит на патерица вчерашния празник!

 

„Ловеч Нюз“ дава право на публикации, като отговор в нашата медия от всички заинтересовани страни!

 

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com