Министър и кмет прерязаха лентата пред обновен кабинет по химия в ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 9 април прерязаха лентата пред обновения кабинет по химия в ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ в  Ловеч. Това беше един от пунктовете на визитата на министър Вълчев, който този ден посети Троян и  Ловеч.


Обновеният кабинет в Езиковата гимназия носи името на преподавателя по химия от близкото минало Марин Чавдаров, негови снимки стоят по стените. За обновяването е спомогнал неговият внук Васил Присадашки, възпитаник на гимназията от Випуск 93. Той и преди е помагал на гимназията чрез стипендия по химия за изявени ученици.


Гостите, сред които бяха депутатите Иван Миховски и  Станислава Стоянова,  Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч, и други официални лица, наблюдаваха как учениците правят химически проби за утайки. В края на упражненията министърът написа в специална тетрадка своите пожелания към децата за успехи в образованието и живота.


По-рано през деня министър Красимир Вълчев обсъди с ръководството на РУО – Ловеч, различните практики от съвместната дейност на институциите. При срещите си с педагози бяха разгледани дейностите по механизма за обхващане на деца в образователната система и работата по превенция за отпадането, теми, които вълнуваха участниците.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com