Милена Димова представи своята книга „Вярвай в чудеса” в ЦДГ ”Първи юни” Милена Димова представи своята книга „Вярвай в чудеса” в ЦДГ ”Първи юни” и прочете на децата приказка.

Днес ЦДГ ”Първи юни” – гр. Ловеч се включи в Национална седмица на четенето  в периода 07 – 12.12.2015г. от МОН в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността /2014 – 2020/ и предоставена предварителна програма с дейности за училища и детски градини, чрез организиране на празник на тема: ”С баба приказки разказвам”, на който децата разказваха за своите любими приказни герои за времето в което живеем днес, а бабите за приказките от тяхното детство.
Гост на празника бе г – жа Милена Димова – детски писател, която представи своята книга „Вярвай в чудеса”, тематично свързана с предстоящите празници. Докато децата рисуваха героите, писателката  им разказа за вълшебството на Коледната нощ и за вярата на децата в чудеса, благодарение на главната героиня Снежка, която има щастието да отиде на гости на приказните същества, които живеят в страната на чудесата. Малчуганите се докоснаха до знанието на детската книга, насладиха се от удоволствието да влязат в роля на любим герой, да научат нещо повече. Реализирана бе една добра дейност, която води до положителна нагласа у децата за работа с книга, необходимо условие за успешно училищно образование. Докосването до магията на художествената литература, способства за активизиране на асоциативното творческо мислене и въображение у децата, обогатява активния речник и изгражда умения за словесно творчество.

TSV_4571 TSV_4585 TSV_4588 TSV_4592 TSV_4598 TSV_4599 TSV_4606 TSV_4639 TSV_4654 TSV_4660 TSV_4666

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com