Марихуана? Мне, чайче, нали е законно! ...или синтетика маскирана на билка...

Днес ще се опитам да ви запозная с един нашумял проблем относно употребата на наркотички /основно от подрастващите/ и КОЙ ОРГАН определя наркополитиките във Бг-то и на месно ниво.

Все по- голямо впечатление ми прави как МАРИХУАНАТА /КОНОП, ГРЪСТИ…../ който както му казва е изместена по употреба от „билката” /трева, чайче…/ отново който както му казва. Преди известно време се появи прословутата „билка”, в последствие се оказа, че това просто е един „нов” ЗАКОНЕН начин за притежание и разпространение на нещо много лошо. Във България съществува един списък със забранени вещаства и прекурсори. МАРИХУАНАТА както се досещате попада в него. Прословутата „билка” обаче го заобикаля по всевъзможни начини. Самото приготовление на тази „билка” е елементарно, дори в домашни условия /няма да се впускам в обяснения как/, но никому не е необходимо да се занимава с това. В интернет е пълно с обяви предлагащи я, на супер „изгодни цени”. Един телефонен разговор и на другия ден спедиторска фирма я доставя до посочения от Вас адрес. Без параноя, „спокойно”, всичко е законно! И те така, за пореден път вместо да бъде погледнато сериозно на този ПРОБЛЕМ, всичко е завоалирано. Толкова лошите пациенти и най- обикновени потребители остават преследвани от закона, милицията отчита дейност та се пръска, статистиката е перфектна! А „билката”? „Билката” е ок /законна/. ЗаконЯ е такъв, че „билката” реално НЯМА КАК ДА Е НЕ ЗАКОННА!

И преминавам към ОРГАНА, определящ наркополитиките в наща мила Родина. НСНВ /национален съвет по наркотични вещества/, се простира на общински нива, ОбСНВ /Общински съвети по наркотични вещества/. На местно ниво общинския съвет определя председателя на ОбСНВ. На скоро бе избран и новия председател, зам.-кметът на Ловеч Венцислав Христов. Все още не съм запознат ще има ли промяна в дейноста и приоритетите. Както всяко ново начало, и тук ще погледна оптимистично. Искрено се надявам да не остана разочарован след посещението ми /в скоро време/ на ОбСНВ от дейноста им. Само да упомена, дейността на предшествениците им бе неадекватна. Самите те, не бяха компетентни и запознати с материята /лично мнение/. Не твърдя, че съм най- най компетентния, знаещ и можещ, но ЗАБРАНАТА НЕ РАБОТИ в полза на обществото! До скоро …..

 12540224_1147511871939931_452125867_n

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com