„Ловчанци“ с нов призив за плакатите от изборите

Измина повече от месец, откакто изборите определиха новите общински съветници и кмет на Община Ловеч. Изминаха и точно 31 дни, откакто проведохме и първата си акция по премахване на агитационните си материали. Именувахме я: „Да не ги гледаме до следващите избори!“. И с право, нали?

През изминалия месец се случиха доста неща – новата власт вече встъпи в длъжност, а в Ловеч всеки започна да се готви за идващите празници. Обаче, разхождайки се по улиците на Ловеч, за пореден път ми направи много грозно впечатление безхаберието, с което родните политици неглижират законите на Република България. Става дума за Изборния кодекс и по-точно неговия член 134, ал.(9), който гласи следното:

(9) Партиите, коалициите от партии и инициативните комитети в срок до ТРИ (3) дни след изборния ден премахват поставените от тях материали по ал.1.

Е, за какво си говорим?

Ще се променя ли някой все пак или всичко ще продължи както по старому?

Преди дни прочетох текст в местна медия, който гласеше, че г-жа Корнелия Маринова, новият кмет на Община Ловеч, щяла да глобява партиите и инициативните комитети поради непремахнати агитационни материали.

Имате цялото ми уважение, г-жо Маринова, но в случая ще се наложи да глобите и Себе си! Вашите агитационни материали също се набиват на взискателният ни граждански поглед.

Така или иначе в случая всички сме нарушители на закона.
Нека не се глобяваме, нека поставим краен срок, в който всички да премахнат предизборната си агитация. Нека бъде най-много две седмици – до месец!
Ако това не проработи – след това ще може с чиста съвест да прибегнем и към финансовите мерки.

В името на напредъка на любимия Ловеч.
В името на промяната.
„За да не ги гледаме до следващите избори!“

Тодор Иванов

/Снимките са собственост на личен архив и отразяват актуалното състояние с плакатите към 08.12.2015/

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com