Ловешки деца с личен автограф от космонавта Георги Иванов след „Училище по авиация“

Всеки участник в „Училище по авиация” получи личен автограф от космонавта генерал-лейтенант Георги Иванов. Както съобщихме по-рано, във  връзка с отбелязването на 40 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов „Летище София“ ЕАД  организира  тематично мартенско издание на „Училище по авиация”.


Събитието се проведе на 15 март 2019 година в Клуба на българската авиация на летище София. За първи път  участваха деца извън столицата и то от родния град на космонавта – Ловеч. Това бяха четвъртокласници от две ловешки училища – ОУ” Васил Левски” и ОУ”Христо Никифоров”.


„Училището за авиация“ премина в две части – теоретична и опознавателна. В първата част космонавтът Георги Иванов увлекателно разказа за полета, за това как изглежда Земята от високо, както и за предизвикателствата, пред които са били изправени той и капитанът на полета Николай Рукавишников през 1979 г.


Чрез презентации децата се докоснаха до тайните на космическото пространство. Децата зададоха много въпроси. След това получиха диплома за успешно преминат курс в доброволческа програма „Училище за авиация“ и сувенири.


Голям интерес за децата предизвика практическото опознаване на софийското летище. Отблизо учениците се запознаха с обслужването на самолетите, митническата проверка, новия ландшафт, пожарната, която демонстрира възможностите си.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com