Ловешките „чучулиги“ Мирела и Божидара с престижни награди от Международния конкурс „ABANICO“

Двете малки певици – Мирела Величкова и Божидара Цанкова от Вокална групи „Чучулиги“ в Ловеч, са отличени с престижни награди от Деветото издание на Международния конкурс за музика и танц на испански език „ABANICO“. Наградите станаха известни от интернет на 15 май, петък, вечерта.


На 4 април т. г. стартира приемането на видеоклипове за участие в онлайн конкурса за музика и танц на испански език „Abanico“. Той се организира от Музикална агенция  „Артвойсес“, провежда се под патронажа на Столична община – район Оборище, със съдействието на Отдела по образование към посолството на Испания, Институт Сервантес –София. Нашите малки участници Мирела Величкова и Божидара Цанкова се включиха в надпреварата с участие в две категории – песен на испански и песен на италиански език.


В първа възрастова група, категория „солисти/пееене“, Мирела Величкова спечели трето място – бронзов медал за песента „София“, изпълнена на испански език, а Божидара Цанкова зае трето място и бронзов медал за песента „Мамма Мария“, изпълнена на италиански език. Двете деца печелят и Поощрителна награда в категорията „Българска песен“. Мирела Величкова изпълни песента „Обич“, а Божидара Цанкова – песента „Това е моята България“.


Талантливите деца бяха оценявани от международно жури в състав – Митя Ефтерман/Русия, Елена Савчук/Естония и Атина Савидоу/Гърция. Въпреки силната конкуренция и необичайния начин на провеждане на конкурса, ловешките деца за пореден път доказаха своя талант и се наредиха в първата тройка. Ръководителката Тинка Симеонова благодари на родителите на децата, помогнали за представянето им в конкурса, на високо квалифицираното жури и не на последно място на организаторите – Музикална агенция „Артвойсес“.


Наградите ще бъдат връчени на децата през септември в град София на официална церемония.


Мирела Величкова е възпитаник на ОУ „Христо Никифоров“, първи „В“ клас, а Божидара Цанкова е ученичка в ОУ „Васил Левски“, първи „А“ клас. „Гордост за училищата, за родителите и за нашия град са малките таланти! Да им пожелаем да са здрави, да развиват своя талант и нови успехи в музикалното изкуство!“, написаха родителите им.


Община Ловеч, пресцентър


18.05.2020 г.


Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com