Ловешката музикална общественост аплодира изпълнителя Стоян Груев

Местната музикална общественост дълго аплодира изпълнителя Стоян Груев, който на 11 април вечерта изнесе песенен рецитал в Ловчанско читалище “Наука—1870”. По традиция той започна с българска музикална творба, премина през серия известни романси и арии и завърши с „Арията на клеветата“ от операта на Росини „Севилският бръснар“.


В продължение на час и половина  аудиторията бе завладяна от музиката на  П. Й. Чайковски, В.А. Моцарт, Дж. Росини, В. Белини, Дж. Верди, М. Мусоргски, Н. Римски-Корсаков и други. На рояла бе Валерий Хомяков, като в един момент („за разнообразие“, каза Хомяков) двамата изпълниха известната песен на „Любе“ „Позови, меня, тихо, по имени“.


Водещ на вечерта бе актьорът Стоян Георгиев, който внесе както музикално-образователен елемент в представянето на отделните музикални творби, така и свой артистичен принос.


На финала бе прочетен поздравителен адрес от кмета на Ловеч Корнелия Маринова, в който се казва:


„Благодарение на подобни концерти ние съхраняваме и развиваме славата на Ловеч като музикален град. Вашият репертоар винаги е събуждал дълбоки и искрени чувства на възхита и въодушевление. Нека днешният концерт бъде своеобразен старт на поредицата музикални събития, с които Ловеч ще запълни следващите месеци.“


Изпълнителят получи поздравителен адрес от кмета на Ловеч Корнелия Маринова


Община Ловеч, пресцентър


12.04.2019 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com