В Ловеч събраха над 25 тона отпадъци в акцията „Да изчистим България заедно“

Много граждани на ловешката община, както и доброволци от столицата, се включиха в почистването на 4 юни в рамките на доброволческата акция „Да изчистим България заедно“. Към 16.00 часа данните сочат, че само от град Ловеч са събрани 5,5 тона, като миналата година в същата акция са много по-малко – около 2 тона.
От селата днес са докарани още около 10,5 тона, а от Угърчин – 5 тона. С пристигащите камионите от Летница е възможно общият тонаж да надмине 25 тона, съобщи Павлин Иванов, изпълнителен директор на  общинското дружество „Еко ЕАД“.
Още в 9.00 часа в Зоопарк – Ловеч, се събра първата група ентусиасти, сред тях бе и кметът Корнелия Маринова. Към 10.30 часа се включиха и група доброволците от столицата, организирани от Стоян Харалампиев (32 г.). Именно тази група около младия мъж още миналата година подеха инициативата да се чисти зоопарка и ремонтират клетките.
Над 50 души под наставленията на д-р Ивайло Станков, директор на зоопарка, се трудиха днес само на това място, като дейностите продължиха и след следобедния дъжд.
Днес се изрязваха храсти и изнасяха сухи дървета, боядисваха се детски площадки и кошчета за боклук. Посетители на зоологическата градиха споделиха пред кмета на общината одобрението си от инициативата.
На още десетки места в града, главно в местата за отдих, имаше доброволци. Отделно се проведоха акции и във всички села от общината. За всички бяха осигурени чували и ръкавици, по план бяха посочени и местата за почистване. Събраните чували с отпадъци се извозват своевременно от фирма „ЕКО“ ЕАД до регионалното депо. Радостно е, че в акцията се включиха и много малчугани, които милеят за природата и своето родно място.

da po4istim 1 da po4istim 2 da po4istim 3 da po4istim 4 da po4istim 5 da po4istim 6 da po4istim goznica 1 da po4istim goznica 2

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com