Ловеч за трети път домакин на националната изложба на гълъбовъдите В Спортната зала ще видим над 800 гълъба, съобщават от пресцентъра на Община Ловеч

Тази година Ловеч ще бъде за трети път домакин на обединената клубна изложба на гълъбовъдите. Тя ще се проведе от 3 до 5 декември в Спортната зала. Организатори саКлубът на руския гълъб  и Клубът на структурния гълъб в България.  Община Ловеч осигурява безвъзмездното ползване на залата. Изложбата преминава под патронажа на кмета Корнелия Маринова, която ще я открие официално на 5 декември, събота, от 10 ч. Всеки може да види птиците от 8 до 17 ч. в събота в Спортната зала.  След това в ресторант“Хемус“ ще се проведе награждаването. Вход за изложбата няма да има, посещенията са безплатни.
В надпреварата се включват близо 90 изложители с над 800 гълъба. Седем съдии ще определят носителите на наградите. Основният критерий е максимално доближаване до утвърдените стандарти за породите. От всяка порода ще бъдат излъчени шампион и призьор. В събота ще се проведе и пазарът на гълъби и други декоративни птици(зад Спортната зала). През 2012 г. и 2013 г.  Ловеч бе домакин на националната изложба на гълъбовъдите и развъдчиците на дребни домашни животни.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com