„Легендите“ ще свирят в Ловеч на 11 май, двудневен „Фестивал на независимостта“ очакваме за 22 септември Супер рокгрупата „Легендите“ ще гостуват в Ловеч за Празника на града 11 май, а за празника на Съединението ще има двудневен рокфест под наслов „Фестивал на независимостта“

Това съобщиха на пресконференция кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, известен като „Кметъла“. Инициативите са част от концепцията на ловешкия кмет за развитието на културата в града край Осъм. „Тук съм, за да споделя своя опит от рок концертите, които организирах в Каварна“, разказа Кметъла. И още каза:
.„Легендите“ са много успешна българска група, те ще дойдат със свое озвучаване и осветление и ще изнесат концерт на 11 май на площад „Екзарх Йосиф Първи“ от 20 часа. Изявата е безплатна, така ще бъде и с другите концерти в следващите 4 години. Другата акция ще е на 22 и 23 септември, когато се събират четири почивни дни. Тогава за първи път в България ще се организира „Фестивал на независимостта“. Също за първи път у нас фестът ще се прави на територията на бивша казарма. Освен сцена и заведения, там ще бъде организиран и палатков лагер. Днес посетих мястото, то е великолепно за рокаджийски концерти. Групите ще са известни в края на май, в момента вървят преговори. Предвиждат се две български групи, по една сръбска и румънска и четири други големи групи. По моето скромно мнение, точно такъв фест не е правен досега у нас. Цените на билетите няма да са много високи, например около 50 лв. за двата дни. Ще има и еднодневни билети.“
Двете мероприятия, през май и септември, ще се финансират изцяло чрез спонсори, а не чрез общинския бюджет.
Кметът Корнелия Маринова обяви, че с днешната среща стартира нейната инициативата „Ловеч и приятели“. „Днес в Ловеч е Цонко Цонев, утре ще дойдат други приятели. Всички тези концерти ще станат възможни също чрез спонсори – приятели“, допълни Маринова.

Кои за „Легендите“?

Най-новата сборна рок формацията събира на една сцена едни от най-известните български музиканти. Това са и Любо Киров от група „Те“, Йордан Караджов („Сигнал”), Димитър Кърнев (D2).
Константин Марков, Станислав Сланев – Стенли („Тангра”), Константин Цеков (ФСБ). Те ще зарадват ловешките почитатели си с незабравими хитове и с много музикални изненади.

kmetal 4 kmetal 3 kmetal 2 kmetal 1

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com