Корнелия Маринова с Купата на гранд шампиона от обединената клубна изложба на гълъбовъдите в Ловеч Връчвам Купата на гранд шампиона на кмета на Ловеч Корнелия Маринова, защото без съдействието на общината това наше голямо събитие нямаше да може да се състои.

TSV_3537Това каза при откриването на обединената изложба на Клуба на руския гълъб България и Клуба на структурния гълъб България днес председателят на Клуба на руския гълъб Йордан Рачев. Повече от 90 изложители от цялата страна, между които любители на гълъбите от всички областни градове, се представят с над 800 птици, оценяват ги съдии от България, Молдова, Англия и Холандия.  Сред посетителите на изложбата са и хора, дошли още от Гърция, Турция и Обединените арабски емирства.
Ловеч е домакин за трети път на национална изложа на гълъбовъдите у нас, но за първи път изложението е в този формат. Клубът на руския гълъб е със седалище в Ловеч, учреден е от 18 ентусиасти преди четири години, вече членовете му надхвърлят 40. Клубът на структурния гълъб е със седалище Шумен.
„Имате широката и гореща подкрепа на община Ловеч това начало да се превърне в традиция – заяви при откриването кметът Маринова, – още повече че в нашияград в началото на 60-те години на миналия век е създадено едно от най-старите гълъбарски дружества у нас, което организира няколко успешни изложби. Знаем за усилията ви за селектирането на породите, благодарим ви, че пожелахте да споделите с нас тази красота на природата.“
Една от легендите на българското гълъбарство е от Ловеч – Атанас Денев, от когото са се учили много любители от цялата страна. Ловеч е дал и други ентусиазирани гълъбари – Асен Илиев и Петко Тотов. И днес на изложбата имаше небивал интерес към представените екземпляри.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com