Корнелия Маринова пое управлението на община Ловеч

Новоизбраният кмет Корнелия Маринова пое днес управлението на община Ловеч. Тя бе въведена в кметския кабинет лично от предшественика си Минчо Казанджиев. Много здраве, сили, воля и енергия да продължите пътя за развитието на Ловеч, пожела Казанджиев на Маринова, като гарантира своето съдействие и като дългогодишен кмет, и като общински съветник сега. Той й подари стилна химикалка, с която „да подпишете първите заповеди и новите успешни договори“, и й връчи цветя и по случай днешния й рожден ден.

Благодаря за вниманието, отношението и посрещането, каза Маринова и заяви, че поема щафетата и отговорността за бъдещето на Ловеч, „отговорност, която усещам добре“. Новият кмет бе посрещната от администрацията по българския обичай с хляб и сол – за здравето и успеха на ловчалии и общината. Идвам с положителни чувства, обяви Корнелия Маринова, от нашите общи усилия зависи с действена, ефективна и прозрачна администрация да направим така, че икономиката да се съживи, да създадем стабилна заетост, добро здравеопазване, младите да остават тук. Бих била щастлива, ако усещате удовлетвореност от това, което правим заедно, каза новият кмет. От своя страна, Маринова изрази уважение към Минчо Казанджиев за положения труд и за това, което предстои занапред, поднасяйки му цветя. От името на администрацията за годините съвместна работа и за стореното за Ловеч и екипа благодарност отправи към Казанджиев директорът на дирекция „Образование, култура и туризъм“ Димитрина Дренска. Тръгвам си с добри чувства към всеки от вас, убеден съм, че ще продължите да работите още по-добре и при г-жа Маринова, каза Казанджиев.

Преди това на церемония в Ловчанското читалище Маринова и Казанджиев положиха клетва във всичките си действия да се ръководят  от интересите на гражданите от Ловешка община и да работят за тяхното благоденствие. Тогава Маринова получи от Казанджиев символите на местната власт – огърлицата-медальон и символичния ключ на Ловеч. Минчо Казанджиев е 44-ият кмет на община Ловеч и най-дълго управлявалият (2003-2015). Корнелия Маринова е втората жена кмет, но първата пряко избрана от населението.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com