Концерт под мотото „Музиката е моята дрога“ се проведе в Ловеч

Концерт под мотото „Музиката е моята дрога“ се проведе на 27.06.2022 т. вечерта на откритата сцена на площад  „Т. Кирков“ в Ловеч. Той бе организиран от Общински ученически съвет и сдружение „Екомисия 21 век“ във връзка с Международния ден за борба срещу разпространението и употребата на психотропни вещества.


Партньор на изявата бе Община Ловеч. От името на кмета Корнелия Маринова поздравление поднесе д-р Димитър Димитров, директор на Дирекция „Образование, здравеопазване, култура и туризъм“.


„Важното за нас е, че младите хора чрез своята музика, чрез своя талант  казват НЕ на дрогата. Защото само здравият човек може да е щастлив и да твори. Нека да припомня, че Община Ловеч осъществява широка превантивна дейност. Това става чрез  Общинския съвет по наркотичните вещества и Превантивно-информационен център, както и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Издава се бюлетин, дават се безплатни консултации на деца, младежи и техните родители, както и на пълнолетни, които имат зависимост към цигари, алкохол, хазарт или наркотици. Провеждат се семинари и срещи с интересни автори, театрални постановки по темата и много други“, се казва в поздравлението, което бе прочетено от сцената.


В концерта участваха младежки състави от ловешките училища. На финала се включи Детският танцов състав към ОДК под ръководството на Васил Гармолов.


Община Ловеч, пресцентър


28.06.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com