Контролът върху мерките за ограничаване на коронавируса продължава, повишено е вниманието към масовите прояви в Ловеч

Институциите продължават с контрола върху мерките за ограничаване на пандемията от коронавирус, като вниманието се насочва към  масовите прояви в края на август и началото на септември. Става дума за провеждане на отложения рали-крос край село Баховица (евентуално за края на август), за Деня на Съединението  – 6 септември, и за провеждане на Есенния панаир в Ловеч (11 – 13 септември).


Това стана ясно по време на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Община Ловеч, който заседава на 10 август следобед. Заседанието се водеше от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която благодари, че щабът е в пълен състав.


От РЗИ – Ловеч  съобщиха, че за предстоящото издание на традиционния панаир в с. Орешак и храмовия празник на Троянската света обител „Успение Богородично“ на 15 август са приети строги мерки и множество ограничения за търговците и религиозното шествие. В петък РЗИ ще прави проверка дали се спазват мерките в  Орешак.


Подобни противоепидемичните мерки и правила ще бъдат приети и в Ловеч, с оглед да не се струпват много хора на едно място.


Д-р Росен Федерчев, директор на ОДБХ в Ловеч, похвали работата на щаба, който всяка седмица се допитва до всички институции в града за общо решение за бъдещи събития. Не е така в част от останалите общини, което понякога води до събития с отзвук, каза още д-р Федерчев.


Присъстващите лекари д-р Анета Винева. д-р Румяна Нановска и д-р Силвия Моева споделиха тревогата, че все по-трудно се осъществяват анкетите. Зачестили са случаите на съзнателно скриване на контактни лица, за които се научава по-късно.


Директорът на Районната здравна каса в Ловеч д-р Антонио Маринов докладва, че болниците работят с нормален финансов обем.


В Община Ловеч към понеделник има общо 21 диагностицирани, като 12 са излекувани, четирима са на домашно лечение, трима са в болница  (двама в Ловеч и един в Троян), а починалите са двама.


На територията на областта диагностицираните случаи от COVID-19 са 41, тоест половината са от ловешката община.


Очакват се три нови проби за община Ловеч, които ще излязат до вторник на обяд, съобщи директорът на РЗИ д-р Анета Винева.


Община Ловеч, пресцентър


10.08.2020 г.Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com