Консултативният съвет за икономическо развитие на Община Ловеч (КСИР) се събра за първа работна среща Искрено се надявам през новия мандат Консултативният съвет за икономическо развитие на Община Ловеч (КСИР) все така и дори по-активно да участва в това, което ни предстои

С тези думи се обърна метът на Община Ловеч Корнелия Маринова към членовете на съвета вчера по време на първата работна среща. Общата ни цел е да постигнем икономическото оживление, което се очаква от хората на Ловеч, допълни Корнелия Маринова.
В срещата взеха участие и председателят на Общински съвет Ловеч Петър Цолов и председателят на КСИР Михаил Михайлов от „Феникс Инверс“ ООД.
Срещата е продиктувана от факта, че другата седмица ще бъде внесена инвестиционната програма  до 2020 г. по ОП  „Региони в растеж“.
Бяха изнесени данни завключените обекти и какви са техните параметри, като бе уточнено, че условията са леко променени.
От близо 23 млн. лв. 30 процента ще бъдат заделени за група дейности „Градска среда“.  Това са 6 883 000 лв.  привлечени средства като безвъзмездна финансова дейност.
Като основен обект влизат проектите  за пешеходната зона на централна градска част  и площад „Тодор Кирков“.
Първият подобект е по ул. „Търговска“, градската градина и площад „Екзарх Йосиф Първи“ пред общината.
Вторият подобект е площад „Г.М. Димитров“ пред ОББ и ЖК „Космос“.
Третият подобект е площад „Свобода“ зад катедралния храм„Св. Св. Кирил и Методий“.
Общата стойност плюс другите задължителни разходи възлиза на 7 583 000 лв. При 6 883 000 лв. по програмата  се очертава едно съфинансиране от общината със 669 000 лв. за срок от две години. Допълнителните обекти са площад „Тодор Кирков“ и евентуално бившата казарма.
Участниците в работната среща подкрепиха намеренията, и изказаха препоръки за обществено обсъждане на обектите.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com