Комисия провери възможността за автобусна спирка в местността Боаза

Междуведомствена комисия, назначена със заповед на областния управител, извърши проверка за възможността за възстановяване на автобусната спирка в местността Боаза. След изграждане на мостово съоръжение, част от новопостроената отсечка на автомагистрала „Хемус“, автобусната спирка там не функционира. Към момента няма изготвен проект от „Автомагистрали“ ЕАД или Агенция „Пътна инфраструктура“ с отразено местоположение на спирката. Сега автобуси спират нерегламентирано на разклона за Тетевен (в посока Варна).


От Областно пътно управление – Ловеч, предложиха спирката да бъде включена като проектна при обследването на първокласния път София – Варна. За там е необходима и промяна на организацията на движението, както и обозначаването на спирката със знаци, сигнализиращи за нея. Комисията заключи, че преди да се стартира процедура за проектиране на автобусната спирка, е необходимо да се направи анализ на пътникопотока по автобусна линия Врабево – София (от квотата на община Троян), за да се установи има ли необходимост от изграждане на спирка точно на това място.


Членове на междуведомствената комисия бяха представители на областната администрация, на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), Областно пътно управление – Ловеч, „Автомагистрали“ ЕАД, Районно управление – Тетевен, Община Тетевен, Община Ябланица.

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com