Кметът с призив към партиите да премахнат предизборните си агитационни материали, при неизпълнение – глоби Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова отправи призив към партиите, коалициите и инициативните комитети, участвали в изборите за общински съветници и за кмет, да премахнат агитационните си материали, съобщават от пресцентъра на Община Ловеч.

Съгласно Изборния кодекс, решение на ЦИК и заповед на кмета на общината агитационните материали се премахват в седемдневен срок след изборите, при провеждане на втори тур– срокът е отново седем дни. В заповедта на кмета от септември за определяне на местата за поставяне на агитационните материали изрично е посочено, че при неизпълнение на тези задължения на лицата, които представляват партията, коалицията или инициативния комитет, се налага глоба от 1000 до 5000 лв.
Кметът напомня, че община Ловеч осъществява контрол по спазването на разпоредбите на Изборния кодекс, решението на ЦИК и заповедта на кмета и при констатирано неизпълнение ще бъдат налагани глоби.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com