Кметът на Община Троян връчи почетен плакет на полк. Марковски по повод 110 години Военен географски център

Военен географски център – Троян тържествено отбеляза една знакова годишнина – 110 години Военен географски център (ВГЦ) и 62 години Военно формирование в град Троян. Гост на събитието беше заместник-министърът на отбраната на Република България доц. д-р Десислава Йосифова.
Честванията започнаха с тържествено откриване на паметна плоча в двора на Военен географски център – Троян от заместник-министъра на отбраната и полк. Марковски. След освещаването и поздравителните слова, бяха поднесени и венци на признателност, а гостите почетоха паметта на създателите на Военния географски-център с едноминутно мълчание. Всички присъстващи бяха поканени да разгледат експонатите, съхранени в Музея на измерителното и картографско дело в България.
Тържествената част продължи в салона на НЧ „Наука – 1870 г.“ с награждаване на военнослужещи и цивилни служители. Полковник Лъчезар Марковски отправи поздравление към всички гости и в словото си спомена някои от паметните дати, свързани с историята и развитието на Военен-географски център. Въпреки превратностите на време и трансформациите през годините, ръководителите и служителите на центъра винаги са се стремели да осигурят най-актуалните и прецизно изготвени военно-географски материали и данни.  „Радостна съм, че съм тук сред Вас на тържественото отбелязване на 110-та годишнина от създаването на Военен географски център“, се обърна към всички гости зам.-министър Йосифова и поздрави всички от името на ръководството на Министерство на отбраната, като пожелава на служителите и занапред да са толкова отдадени в това, което правят, а Военен географски център да продължи да изпълнява своята мисия в страната.
„Вече 62 г. Военен географски център е част от живота на Троян, една особено интелигентна, особено отговорна, особено важна част за всички нас. Троян се гордее с Военно-географския център, гордеем се с това, че в центъра работят едни от най-подготвените геодезисти и картографи в България – хора, които носят особена отговорност за сигурността на страната ни.“, се каза в обръщението на кмета на Община Троян по повод празника. Г-жа Михайлова изрази благодарността на Община Троян и на троянци, за това, че в трудни, критични, кризисни моменти винаги е можело да се разчита на ВГЦ. Като израз на уважението на троянци към хората, които са част от историята на ВГЦ, кметът г-жа Михайлова връчи на полковник Лъчезар Марковски плакет, с пожелание за много успехи, здраве и лично щастие. Станислава Цукева, „Връзки с обществеността“

6 5 3 7

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com