Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи поздравителен адрес на ПГВМ за 70-годишнината

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи днес поздравителен адрес наПрофесионалната гимназия по ветеринарна медицина, която отбелязва 70-годишен юбилей.Отличието бе прието от директора  на гимназията Габриела Георгиева.
В поздравителния адрес се отбелязва:„За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод юбилея.  За този период училището измина дълъг и интересен път, като успя да се утвърди като важна, необходима и високо професионална учебна институция не само в общината, а и в цяла Северна България.“
А в словото си кметът на Ловеч припомни следната мисъл:„Ако да имаш душа, означава да изпитваш любов, вярност и благодарност, то животните са в пъти по-добри от някои хора“ . Ето, в това ви възпитава вашето училище – в хуманност, в грижовност, в отношение към околния свят, допълни Корнелия Маринова, катопожела здраве и сили на цялата педагогическа колегия.  Кметът подари на гимназията  една картина на художника Йозеф Гаджовски .
Сред гостите на празника беше заместник-председателят на Народното събрание Янаки Стоилов, който също поздрави празнуващите със слово. В салона присъстваха още  заместник-областният управител Георги Терзийски, началникът на Регионалния инспекторат Еленко Начев, бивши възпитаници, преподаватели, гости.
Прочетен беше  поздравителен адрес и беше връчен плакет от президента на Република България Росен Плевнелиев.
От своя страна директорът на гимназия Габриела Георгиева награди учителяд-р Петко Минков Зюмбилски за успехи  в обучението.
Водещ на тържеството, което се състоя в театъра, бе известният актьор Васил Драганов, познат от телевизионното шоу „Комиците“.

vet 5 vet 6 vet 7

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com