Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова участва в празника на ГЧЕ „Екзарх Йосиф Първи“

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова днес участва в празника на Гимназията с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф Първи“, който се проведе в салона на Драматичен театър Ловеч. Пред препълнената с ученици, педагози и гости зала тя каза:
„Винаги ще изпитваме преклонение пред онези хора, които издигнаха  високия стандарт на Езиковата гимназия. Има нещо много благородно в това да създадеш подобно училище – образец, да му вдъхнеш неповторим образ и дух,  да го превърнеш в традиция и с любов да го предаваш от поколение на поколение.
Днес гимназията предоставя на младите хора избор за обучение по няколко направления и подготвя кадри за най-търсените сфери в световен мащаб. Правите и много важни стъпки в посока на дуалното обучение, като първи сключихте договор за партньорство с Дуалното висше учебно заведение в Баден-Вюртемберг. Навсякъде името на „Екзарх Йосиф  Първи“ е знак за качество, оригиналност, високи знания и умения.  Успешната реализация на ловешките кадри на пазара на труда е най-точният показател за качеството на полученото образование“, подчерта още в словото си Корнелия Маринова.
Тя подари на директора на гимназията Радослав Хитов луксозно издание на българската класика „История славянобългарска“ на Паисий Хилендарски и икона на Свети Георги Победоносец.
Празникът събра много гости. Между тях бе и  Ксавие Лапер дьо Кабан, извънреден и пълномощен посланик на Република Франция у нас, който произнесе вдъхновяващо поздравление на български език. Имаше и поздравителни адреси от областния управител на Област Ловеч Ирина Митева, от началника на Инспектората на образованието  Еленко Начев и други. Празничният ден завърши с традиционната ученическа постановка на абитуриентите. Тази година под режисурата на Слава Георгиева младите актьори разиграха сценичен вариант на известния сериал „Ало, ало“. Текст: Пресцентър Община Ловеч, снимки: ЛН

Повече снимки от пиесата, може да видите на https://www.facebook.com/media/set/?set=a.611729125650526.1073742009.143359825820794&type=3

 

TSV_2284TSV_2392

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com