Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова оглави Комисията за управление на европейските фондове към НСОРБ

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова оглави Комисията  за управление на европейските фондове към Националната сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Това стана  на заседание на 08.04.2016 г., проведено в Центъра за обучение на местни власти (ЦОМВ), село Гергини, община Габрово. В комисията членуват 79 представители на общините на България и те определят политиката на сдружението в този сектор. Това е поредно признание за капацитета и високата експертиза на кмета на Община Ловеч, коментираха участници във форума.
Заедно с комисията по управление на еврофондоветев петък заседава и комисиятапо икономическа политика, енергетика и туризъм с председател Георги Икономов.
На съвместното заседание беше разгледана новата нормативна уредба за управление на средствата от ЕС, както и актуалните задачи по прилагане на закона и очакванията от подготвяната подзаконова нормативна уредба.
Чакахме този нов закон за управление на европейските средства, тъй като той ще даде възможност за по-голяма откритост, възможност за обжалване, за контрол и намалена административна тежест, коментира Корнелия Маринова.  На практика в закона е развит принципът на партньорство с централните и териториалните  органи на изпълнителната власт, общините, работодателите и останалите партньори.
Законът дава отговор какви са възможностите за финансиране на общински проекти до края на 2016 година, за създаването на Общински инвестиционен фонд, за което вече има решение на НСОРБ, както и за други важни дейности и отговорности. Пресцентър Община Ловеч

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com