Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова към младите физици: Пожелавам ви успех в света на чудесата! Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави снощи участниците в 48-ата Национална олимпиада по физика, които се бяха събрали в Ловчанското читалище

Градът край Осъм за първи път е домакин на такъв форум по физика.
„Според  Алберт Айнщайн има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса. Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо. Вярвам, че принадлежите към втория вид хора, затова ви пожелавам успех в света на чудесата! И когато един хубав ден постигнете своите успехи в този чуден свят, да си спомните, че една малка стъпка по пътя нагоре сте направили на олимпиадата в Ловеч“, каза в словото си Корнелия  Маринова.
Участниците бяха поздравени още от заместник-министъра на образованието и науката Диян Стаматов и от началника на Регионалния инспекторат по образованието Еленко Начев.
„За малкото време, в което заемам тази позиция, за трети път имам възможността да приветствам участници в национална олимпиада и всеки път, когато застана  пред  децата, пред техните учители,  съм вътрешно убеден, че има много добра възможност нашата малка страна да стане по-добра  и по-щастлива. Да излезем от онова затруднено положение, в което сме всички. Това можем да го направим само и единствено с всички вас, ако продължавате по същия начин да учите“,  изтъкна Диян Стаматов.
В  олимпиадата участват 120 ученици от 7 до 12 клас от страната. Утре в четири възрастови групи те ще решават теоретични задачи. Във втория кръг на олимпиадата, който е практически, ще участват първите 20 ученици от последната най-голяма възрастова група. В сряда  те ще решават две експериментални задачи. Учениците ще използват учебно-техническата база на Природоматематическата гимназия.
Десетте най-добри участници ще се състезават за място в националния отбор за участие в международната олимпиада.
По-рано днес кметът на Община Ловеч прие в кабинета си заместник-министър Диян Стаматов. Двамата обсъдиха текущи въпроси на образователната реформа.  Като бивши училищни директори и реални участници в процеса, събеседниците засегнаха широк кръг проблеми. Сред тях бяха преструктурирането на държавните училища в общински, проблемите на дуалното образование  и недостига на специалисти от средно техническо ниво.
Обсъдена бе и идеята учениците до 3 клас да се оценяват не с цифрова бележка, а чрез стимулиране. Ако цифровата оценка бъде заменена с нейния качествен еквивалент,  учителят най-добре може да повлияе върху индивидуалното развитие на ученика. Пресцентър на Община Ловеч

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com