Кметът на Ловеч  се срещна с ученически делегации от Гърция, България, Латвия, Италия, Франция и Испания

„Ние сме изключително щастливи, че сте тук, защото това е  девети проект на училището, второ – защото е адресиран към образователни потребности на децата, и трето – защото заедно с присъстващия тук зам.-кмет Венцислав Христов сме учители по професия и много добре знаем, че когато си взаимодействаме,  можем да намерим по- ефикасни пътища за образование в голямото семейство на ЕС“, каза кметът на Ловеч.


Директорът на ловешкото училище Любомир Христов съобщи, че Вержиния Христова, заедно с другите чуждестранни колеги, са наградени със Знак за качество на техния проект  от Звената за координация в Италия, Гърция и „Еразъм +“.


Всяка една от делегациите разказа за своите училища, а ръководителите получиха подаръци от кмета с филм за Ловеч и други рекламни материали. Понеже срещата се проведе в залата на Общинския съвет, децата с радост изпробваха как звучи камбанката, с която председателят обявява края на заседания.


Проектът използва фотографията в дейности на закрито и открито, като образователни методи. За целта повечето деца са снабдени с фотоапарати или таблети.


Ученето чрез снимки и ученето на открито са добре познати подходи, особено за ученици, които се сблъскват с предизвикателства на обучението. Тяхната необходимост и неизбежна ефективност при ученето е призната от литературата. ОУ „Проф. Д. Димов”  в Ловеч е домакин на тази поредна среща на партньорите в периода от 12 до 17 май 2019 г. като приема 45 души – учители и ученици.


Продължителността на проекта е  24 месеца – от 01.09.2018 до 31.08.2020 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com