Кметът на Ловеч  се срещна с ученически делегации от Гърция, България, Латвия, Италия, Франция и Испания

„Ние сме изключително щастливи, че сте тук, защото това е  девети проект на училището, второ – защото е адресиран към образователни потребности на децата, и трето – защото заедно с присъстващия тук зам.-кмет Венцислав Христов сме учители по професия и много добре знаем, че когато си взаимодействаме,  можем да намерим по- ефикасни пътища за образование в голямото семейство на ЕС“, каза кметът на Ловеч.


Директорът на ловешкото училище Любомир Христов съобщи, че Вержиния Христова, заедно с другите чуждестранни колеги, са наградени със Знак за качество на техния проект  от Звената за координация в Италия, Гърция и „Еразъм +“.


Всяка една от делегациите разказа за своите училища, а ръководителите получиха подаръци от кмета с филм за Ловеч и други рекламни материали. Понеже срещата се проведе в залата на Общинския съвет, децата с радост изпробваха как звучи камбанката, с която председателят обявява края на заседания.


Проектът използва фотографията в дейности на закрито и открито, като образователни методи. За целта повечето деца са снабдени с фотоапарати или таблети.


Ученето чрез снимки и ученето на открито са добре познати подходи, особено за ученици, които се сблъскват с предизвикателства на обучението. Тяхната необходимост и неизбежна ефективност при ученето е призната от литературата. ОУ „Проф. Д. Димов”  в Ловеч е домакин на тази поредна среща на партньорите в периода от 12 до 17 май 2019 г. като приема 45 души – учители и ученици.


Продължителността на проекта е  24 месеца – от 01.09.2018 до 31.08.2020 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com