Кметът на Ловеч се срещна с ученици от град Калиш, Полша

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се срещна днес, 15 март, с група ученици от град Калиш (Kalisz), Полша. Децата са гости на провеждащото се Национално състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки  на СУ с чуждоезиков профил (15 – 16 март).


Учениците Хелга, Камила, Шимон, Оля и Едита, заедно със своята учителка Агнешка за първи път се включват в това състезание и ще бъдат извън класацията.


„Гледаме на Вас като на символ на сближаването между нашите два града, тъй като сме подписали протокол за намерения за побратимяване с Калиш.  Разчитаме на Вас да сравните нивото на трудността на задачите тук и в Полша и догодина на участвате в самото състезание“, каза Корнелия Маринова.


Тя припомни важността на това състезание, което се провежда за 22 –ри път. То ще бъде открито на15 март, петък, от 18.00 ч.  в салона на Ловчанското читалище от заместник-министъра на образованието и науката инж. Таня Михайлова.


За гостите от Калиш е предвидена специална културна програма, а вечерта ще гледат  спектакъла „Звук и светлина“ на Ловешката средновековна крепост.


Община Ловеч, пресцентър


15.03.2019 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com