Кметът на Ловеч се срещна с гостуващи в града творци от Куманово, Северна Македония

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 2 юни 2022 г. се срещна с гостуващи в града творци от Куманово, Северна Македония. Поводът е представлението „Драма изгубена во времето“ на Театър Куманово, което ще се играе от 18 часа на сцената на ловешкия театър. Гостите бяха в състав Сашо Тодоровски – директор на Национален център за култура „Трайко Прокопиев“ в Куманово, актьорите Горан Илиќ и Кети Дончевска Илиќ, семейство, и сценографът Крсто Богојевски. От Ловешкия драматичен театър присъстваха директорът Биляна Петрова и зам.- директорът Влади Винев, в разговорът взе участие и зам.-кметът на общината Венцислав Христов.


Кметът Корнелия Маринова припомни, че точно преди година в Ловеч са гостували група македонски писатели, между тях и Сашко Насев, който е написал „Драма изгубена во времето“ по мотиви на „Темносино, речиси црно“ от Танасис Валтинос.


Ние държим на културните контакти между нашите народи и в този смисъл подкрепяме всяка инициатива, подчерта кметът на Ловеч. Набелязани бяха идеи за бъдещи съвместни прояви. Сред тях е  евентуално гостуване на нова ловешка постановка на фестивала на комедията в Куманово,  където през есента се събират заглавия от съседни страни.


Сашо Тодоровски отправи покана към Корнелия Маринова да гостува в македонския град и да установят контакти с местната управа.


За вечерното представление в Ловеч се очакват да пристигнат писателят Сашко Насев и режисьорът Владлен Александров, съобщи Биляна Петрова. Срещата завърши с размяна на протоколни подаръци и пожелания за успех пред ловешката публика.


Община Ловеч, пресцентър


02.06.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com