Кметът на Ловеч провери ремонти по капиталовата програма, която е за над 26 млн. лева

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 5 октомври направи проверка как вървят ремонтите на  път LOV – 2061 Йоглав – Тепава. Дейностите са част от капиталовата програма на общината. По трасето се работи в две направления – едното е аварийно укрепване на голямо свлачище, дейности за 59 524 лева. Извършва се и ремонт на целия път, част от Общинската пътна мрежа, на стойност 300 000 лева, със собствени бюджетни средства на общината. 


Този път беше проблемен, особено през зимата, а сега се оказва, че навремето е асфалтиран без да се слага основа и това е довело до тези пропадания, каза при обхода кметът Корнелия Маринова.


В момента една бригада разчиства трасето от надвиснали дървета и храсти, а друга бригада подменя тръбите на водоскоците. Част от тръбите на пътните съоръжения са напукани и при вадене се смачкват и се налага да се подменят. Досега са разкрити три водоскока, може да има още, съобщи Цветозар Петков, геодезист.


Дейностите започнаха на 27 септември 2021 г.,  като е въведена временна организация на движението по обходен маршрут. Строителните работи се извършват от фирма на „Трейс Груп Холдинг“ АД.


Друг обект от капиталовата програма е ремонт на LOV  2076 – път от разклона за Абланица до центъра на селото на стойност 298 000 лева, участъкът е готов. Капиталовата програма има 99 позиции, включени са детски градини, къщи, преустройство на терена на бившата казарма, закупуване на техника и други. Общата сума е 26 337 208 лева, от които  20 651 196 лева са външно  финансиране.


Община Ловеч, пресцентър


06.10.2021 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com