Кметът на Ловеч прие майки на деца в неравностойно положение. За първи път ловешки кмет се осмелява да застане очи в очи с проблемите на родители и асистенти на деца в риск.

По покана на кмета на Община Ловеч – г-жа Корнелия Маринова, група от майки и асистенти на деца в неравностойно положение гостуваха на Община Ловеч, за да обсъдят с новата упрва на общината новия проект по програма за развитие на човешките ресурси, която, както се оказва е в ущърб както на родители и асистенти, така и на самите деца.

IMG_5174

Въпреки огорчението си от по-ниското заплащане, майките и асистентките не скриха задоволството си от факта, че най-сетне, в лицето на г-жа Маринова, местната власт реши да приеме проблемите им присърце и да анализира възможностите за помощ.

На срещата, освен родителите и г-жа Маринова, присъстваха и г-н Венцислав Христов (зам. кмет на Община Ловеч), г-жа Мая Василева (Началник отдел ЗСД) и г-н Павлин Иванов (общински съветник, председател на икономическата комисия към Общински съвет гр. Ловеч). Двете страни се споразумяха да работят заедно в бъдеще за оптимизиране на социалната помощ, както и за изграждане на дългосрочна стратегия по отношение на социалната грижа.
IMG_5157
По предложение на г-жа Маринова, представители на Община Ловеч периодично ще се срещат на работно ниво със засегнатите майки и асистенти, за да се обсъждат и разрешават належащите проблеми до изработка на реално функционираща социална система.

В предварителния разговор с една от майките, г-жа Доротея Иванова, се споразумяхме да изложим в отделна рубрика всички проблеми на тази социална група, както и да Ви информираме относно действията на настоящата власт по този въпрос.
IMG_5169
След срещата остана чувство за сериозно поет ангажимент, чувство на удовлетвореност и надеждата остава, че не сме изоставили децата в риск. Ние от Ловеч News от своя страна ще продължим да наблюдаваме съвместната работа на родители и местна власт.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com