Кметът на Ловеч получи награда в София по повод световния ден на туризма

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова  днес получи персонална награда по време на официална церемония по повод Световния ден на туризма,  организирана в София от списание „Дестинация България“. Грамотата е за „Принос в утвърждаването на туристическия продукт в общината“ за 2022 г. При връчването Корнелия Маринова каза:


„Приемам наградата като отличие за целия екип, за културните и исторически институции в Ловеч, които са част от многообразието, което създаваме. Община Ловеч вече работи върху създаването на туристически портал.“


Кметът на Ловеч подари на домакините първата дипляна за новия туристически продукт, който ще бъде представен като визуализация следващата седмица по време на Годишната среща на АПТТА. Нарича се „Старите къщи на Вароша разказват за сподвижниците и делото на  Васил Левски“.


На събитието в София  бяха отличени и други общини, личности, фирми и туристически обекти, допринесли за развитието, припознаването и утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация. Наградените бяха приветствани от министъра на туризма Илин Димитров.


Припомняме, че Община Ловеч работи за устойчивото развитие на туристическата индустрия в унисон с общото припознаване и утвърждаване на България като целогодишна туристическа дестинация. Целта е  да се утвърди конкурентоспособността и да се популяризира един устойчив туристически продукт, който да има своята запазена ниша на пазара. В Ловеч посетителят може да се впусне в едно „забавно приключение на кръстопът“ между иновативното, историческото наследство, природата и съвремието. Това понякога са преживявания извън добре „познатите пътеки“, което кореспондира и с мотото  на Световния ден на туризма 2022 г.    „Преосмисляне на туризма“. Духовността витае в атмосферата над град Ловеч.


Същевременно има увеличение на постъпилите приходи през 2021 г. в сравнение с предходните две години, едната белязана със застой  поради Covid-19. Положителната тенденция продължава и през 2022 г. Постъпилите приходи в туристическите обекти през първото полугодие на 2022 г. са 187 176 лв., в сравнение със 156 964 лв. за същия период на 2021 г., с 19,25% повече. Броят на посетителите е увеличен с 6% в сравнение с предходния период.


Община Ловеч, пресцентър30.09.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com