Кметът на Ловеч поздравява администрацията по повод 12 октомври  – Ден на българската община


Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна към служителите от администрацията със специално поздравление по повод Деня на българската община  -12 октомври. В него се казва:


„Местното самоуправление в Ловеч има дълбоки корени. Открихме изложба, посветена на 145-годишнината на местното управление в града, започнало през 1877. Изложбата е плод на усилията на Община Ловеч, РИМ – Ловеч, ХГ Проф. Теофан Сокеров“ и ТД Държавен архив“ – Ловеч. Всеки трябва да види изложбата, за да се запознае с лицата на нашите предци, със събитията и документите, очертали развитието ни чак до наши дни. Нека бъде достойни и отговорни, за да имат нашите съграждани съвременно обслужване, сигурност и комфорт. С това пожелание се обръщам към служителите на общинската администрация,  към общинските съветници, кметове на кметства и кметски наместници. Бъдете здрави, смели, вдъхновени и пълни с енергия, за да сме успешни във всяко начинание!“


По повод празника  служителите в администрацията получават малък сувенир.


Денят на българската община се отбелязва от 1998 г. Поводът е, че на 12 октомври през 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. В него се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници.


Община Ловеч, пресцентър


11.12.2022 г.
Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com