Кметът на Ловеч поздрави строители, архитекти и инженери по повод днешния празник

По повод 26 октомври –  Ден на строителите, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати специално поздравление до строители, архитекти и инженери. Това е и Ден на Свети великомъченик Димитър Солунски Чудотворец. Професионалният празник на строителя е признание за изключителната важност на строителя, който твори днешните чудеса.


Поздравлението е адресирано до Камарата на архитектите, Камарата на строителите и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП). Поздравлението е и до служителите  на Община Ловеч от  Дирекциите „Устройство на територията“ и „Техническа инфраструктура и околна среда“, които с работата си променят визията на града. В поздравлението се посочва:


През последните години видяхме как строителството промени Ловеч. Реновирани са централната градска част, квартали, редица училища и детски градини, десетки сгради са санирани. Въпреки пандемията и последиците от нея в Община Ловеч строителните дейности не са преставали нито за месец. За което изказваме дълбока благодарност на строителните фирми, които намериха сили, мъжество и енергия да продължат своята дейност. Строителят е специална професия, която изисква високи професионални и човешки качества. Радвам се, че Вие ги притежавате. Сред най-важните качества са любовта и искреното уважение към гражданите. Защото новите сгради и обществени пространства формират не само нашата среда, но са и предпоставка за нашето здраве и благополучие.“


Община Ловеч, пресцентър


26.10.2021 г.

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com