Кметът на Ловеч  поздрави новия кмет на Колашин, Черна гора

Поздравления до Марта Шчепанович, новият кмет на гр. Колашин, Черна гора, изпрати кметът на Община Ловеч  Корнелия Маринова. В писмото се казва:


Приемете моите сърдечни поздравления по повод поемането на новия пост – кмет на гр. Колашин. Като ръководители на побратимени градове ние имаме шанса да работим съвместно за благото на нашите граждани, а като дами сме длъжни да го правим вдъхновено и красиво. Уверявам Ви, че Колашин е сред важните за нас градове, което се доказва и от разменените фотоизложби, концерти и официални контакти.“


Кметът на Ловеч изразява увереност, че ще бъде отворена нова страница в развитието на двустранните отношения.


Ловеч и Колашин са побратимени градове от 14 юли 2019 год. Тогава се подписва споразумение за сътрудничество в областта на икономиката, търговията и културата. Така подпомагането на развитието и засилването на контактите между двата града е официално легитимирано. Последваха редица събития, като съвместна фото-изложба на тема „Градовете разказват“, двустранно гостуване на танцови и музикални състави, гостуване на делегации.


Сега Ловеч очаква пристигането на един художник от Колашин, който ще участва в пленера „Дувари“ .  Освен български творци за пленера Община Ловеч е поканила и по един чуждестранен гост от побратимените градове. Пленерът е плануван за периода  от 18 до 22 август 2022 г.


Община Ловеч, пресцентър


26.07.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com