Кметът на Ловеч поздрави администрацията за Деня на българската община  – 12 октомври

Служителите от администрацията на Община Ловеч отбелязаха  Деня на българската община  -12 октомври. В залата на Общинския съвет те бяха поздравени от кмета Корнелия Маринова. Заедно с кмета на срещата бяха заместник– кметовете Цветан Георгиев, Венцислав Христов и Даниел Колев, както и секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова.


Към аудиторията  Корнелия Маринова се обърна с думите:


„Всички знаем колко професионализъм, внимание, отношение  и  добра организация са необходими, за да свършим всичките си задачи. От свое име и от името на ръководството Ви честитя празника, благодаря за усилията, които влагате. Уверявам Ви, че за нас е важен трудът на всеки един служител, той е осем часа, а понякога и много повече в денонощието. От работата на всеки един от Вас зависи доброто име на общината. Ние всички имаме потенциал да бъдем най-добрите. Пожелавам Ви преди всичко здраве в този изключително тежък период на пандемията, която е проблем в световен план. Допълнителните санитарни мерки промениха част от нашата работа, особено при социалните услуги, в устройство на територията и други. Макар понякога нашата работа да не се вижда, ние сме на работното си място и даваме всичко от себе си. Бъдете здрави!“


Кметът Корнелия Маринова подчерта, че усилията на общината не остават незабелязани. Тя съобщи, че преди два дни общината е получила почетна грамота и  статуетка в категорията „Успешно управление на голяма община 2020 в Северна България“ от Асоциацията на българските градове и региони. А довечера в София ще й бъде присъден етикет на добро управление.


Думите на кмета бяха съпроводени с ръкопляскане.


Денят на българската община се отбелязва от 1998 г. Поводът е, че на 12 октомври през 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. В него се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници.


Община Ловеч, пресцентър


12.10.2020 г.


Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com