Кметът на Ловеч на празника на „Метал Технолоджи Груп“ АД по повод 20-годишен юбилей

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Цветан Георгиев поздравиха лично Росана Дачева, изпълнителен директор на „Метал Технолоджи Груп“ АД, както и нейният баща Красимир Дачев, по повод 20-годишния юбилей на холдинга.
Изисканият коктейл се състоя на 15 септември вечер в столичен хотел, като присъстваха представители на трите български леярни, сред които е и ловешката фирма ”Осъм”. Останалите два завода са „Алуком“ АД в Плевен и „Центромет“ АД във Враца. Всеки един от заводите на холдинга е с дългогодишна история, доказани традиции и опит в металургичния сектор.
Кметът Корнелия Маринова подари картина от местен художник, изобразяваща средновековната крепост в Ловеч. В поздравителния адрес, който бе връчен, се казва:
„За мен като кмет на Община Ловеч е истинско удоволствие да се обърна и към една млада дама, заела се с този отговорен и нелек бизнес. Производството на отливки е сред „тежките” производства, но всеки успех в тази сфера прави живота ни по-лек.“
Приветствия към гостите отправиха както изпълнителният директор Росана Дачева, така и директорите на трите фирми в обединението.
„Нашето бъдеще минава през развитие, инвестиции и иновации. Понякога си мисля си как би изглеждала 50-годишнината на „Метал Технолоджи Груп“. Анализът, който правихме, показва, че 15 процента от присъстващите тук ще са роботи, 33 процента ще са 3D-принтирани половин час по-рано приветствия, изпратени от другия край на света. И само останалите ще са хора“. Тази прогноза направи инж. Милен Свиленов, изпълнителен директор на леярния завод „Осъм“ АД – Ловеч.
Събитието завърши с фолклорна програма.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com