Кметът на Ловеч награди младите хандбалисти на „Осъм“

Младите таланти от ХК „Осъм“ (Ловеч) на 29 септември 2022 г. бяха поощрени за успехите си от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Те получиха  благодарности, че прославиха родния град по света със своята много добра игра. Освен това получиха и по комплект нови маратонки.


Срещата стана в приемната на общината  в Бароковата къща. Отборът бе воден от своя треньор  Виктор Симеонов и от неговия помощник – баща му Юлиян Симеонов.


„Ние сме горди с вашите успехи, особено като взехте  престижното четвърто място на Международния турнир в Смедерево, Сърбия. И не мога да повярвам, че победихте „Пари Сен Жермен“ и ги пратихте на шесто място“ каза кметът Корнелия Маринова. Тя се запозна с биографията на всяко едно момче и заръча да поздравят своите родители за подкрепата.


„Пожелавам ви да развивате традицията на хандбала, нека направим едно градско ученическо първенство, за да имаме по-голяма  конкуренция“, посочи зам.- кметът Венцислав Христов.


„Преслав, Даниел и Никола  са участници и в мъжкия отбор и се представиха много добре в победата ни срещу Габрово с 36:20“, разказа Виктор Симеонов.   Той сърдечно благодари на общината за подкрепата.


Наградите са осигурени и с усилията на ЦПЛР-ОДК с директор Марина Колева.


Припомняме, чрез през август т. г. отборът „Осъм“ се вписа в историята на ловешкия хандбал,  след като постигна победа над най-богатия клуб в света „Пари Сен Жермен“.


Нашите момчета, набор 2008 г. и по-късно,  постигнаха в Сърбия пет победи и една загуба. Съставът е от Георги Георгиев, Станислав Тодоров, Борис Маринов, Борис Томов, Никола Христов, Преслав Георгиев, Борислав Енчев, Даниел Иванов, Кристиян Вълчев.


Община Ловеч, пресцентър


29.09.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com